onsdag 12 november 2014

Lite av varje

Det har nu gått några dagar sen senast å det har väl inte hänt speciellt mycket förutom att vi (Björn å Jag) har fått våra lägenheter, men det var på det berömda hitte fåret. De gick åt som glass en het sommardag på stranden. En förutsättning att erhålla dessa är att vara snabb och att det ska betalas en insats, detta som en garanti att erhålla lägenheten, och om det inte har krånglat tidigare så krånglade det nu i alla fall.
Detta symboliserar hur det har varit (eller hur det är) att få det att fungera, ibland

En lång räcka av händelser som egentligen började med att vi inte fick i ordning med telefonerna i början ledde till krångel med banken som ledde till krångel med att vi inte kunde garantera pengar för lägenheten vilket gjorde att vi var tvungna att ta ut pengar från våra svenska konton vilket var begränsade vilket i sin tur gjorde att vi var tvungna att kontakta våra bankkontakter hemma i Sverige som det är en tidsskillnad på tre timmar vilket gjorde att de man behövde som bäst då hade inte hunnit på jobbet, då.
Men sen öppnade sig sesam å tack vare Iren på Forex å Tina på Danske Bank så löste det sig för mig, tack. Men ännu har det inte löst sig till 100% med den bank vi har valt här, men peppar peppar, så kanske det löser sig till helgen. Så ännu så länge blir vi fattiga gästarbetare supportade hemifrån.
Vem av bankflickorna är det??
I morgon så ska vi fira arabfredag, dvs att de har fredag på torsdag osv vilket jag har beskrivit tidigare, då ska vi festa till det rejält å försöka få tag på en öl, tjohoo.
Om jag ska försöka vara lite allvarlig i det hela så är det faktiskt lite kämpigare att få tag på alkohol överhuvudtaget. Ska man försöka släcka törsten efter en tuff martin träning :-) så får det bli en öl på hotellet, på stan går det inte att få tag på något. Men visst så länge vi bor här så är det ok, kostar ungefär som hemma, men när vi kommer ut i stora världen så får vi nog nyttja vår alkohol licens vilket vi inte får innan vi fått våra Arab ID kort vilket inte får innan vi fått våra osv osv osv mao systemet är lite trögt, många papper å bevis blir det. Men visst, även om vi har varit väldigt nyttiga med träning osv så har det blivit några öl oxå. Men inte så många att det har påverkat träningen :-)) förstås.
Såhär känner vi oss när vi får en sådan här ;-)
Arabiskaviken, som araberna väljer att benämna Persiskaviken, är väldigt grund, 10 km ut är det ca 10 m djupt vilket gör att det inte blir stora vågor å det blåser inte så mycket nu i alla fall så jag har inte sett några kitesurfare eller några surfare förutom en nybörjare på vindsurfing, man då var det ganska platt. Nej, som svar så tror jag faktiskt inte att det är så gynnsamt för kiting. Men om önskemål finns för vidare undersökning så kan jag göra detta.


4 kommentarer:

 1. Skönt att det löste sej! Har aldrig haft förmånen att bada i pengar så det måste vara Tina på bilden …�� Ha det bäst!!// Iren

  SvaraRadera
 2. Det var då för väl att ni ser till att hålla vätskebalansen i värmen! Man blir ju litet bekymrad när ni bara talar om träning och mat.

  SvaraRadera
 3. kolla kite surfing är du snäll! det behövs stadiga vindar från rätt håll (t.ex.cross-shore), lite grunt vatten o en inte för överbefolkad strand. enligt portalen wind guru blir det rätt vind i morgon o på lördag ;-)

  hälsn \ m

  SvaraRadera
 4. Just talked to Thomas Andersson (Ringhals 2) and he mentioned you moved to UAE and have this blog. Have fun. You might still remember me from the TWICE project (APS lead).

  SvaraRadera