måndag 3 november 2014

Livet utanför jobbet

Ännu så länge så har vi inte fått pröva på livet utanför utan det mesta har gått ut på att orientera sig, handla frukostmat, tränat å käkat efter jobbet.
Kommer nog till helgen att börja undersöka det där med boendet för det är inte, som jag trodde, läge att bo ute på site. Dels för att du är begränsad att jobba och dels att man skulle tråkas ut, finns inget att göra. De rekommenderar en heller inte att bosätta sig i Ruwais åtminstone inte nu initialt därför att det finns inget att göra där heller och att det mesta jobbet kommer att initialt vara på huvudkontoret eller i Soul. Så tanken är just nu att försöka hitta ett bra boende i närheten av jobbet och varandra så man kan ta nytta av varandras sällskap och att det går att samåka till jobbet, med egen bil eller taxi, för det är ganska knöligt att förflytta sig utan fyra hjul. För oss/de som är stationerade på site blir det nog så att vi får göra våra 35 timmar där i veckan för att sen resterande tid fara ner till lägenheten i Abu Dhabi. Ur ett familje perspektiv så är det faktisk en ganska bra lösning. Vid besök från Svedala kan de bo där under veckan om vi är och jobbar på site och då har de Abu Dhabi att roa sig i.
De övriga som mönstrar på samtidigt med oss är från Canada, USA, Korea samt inhemsk befolkning och möjligt någon mer nationalitet. Jag skrev i går att vi var sju stycken men idag har vi varit betydligt fler. Gårdagen var nog bara en inofficiell introduktion för oss som kom utifrån.
Hursom, för dessa är det då blandade förutsättningar, en del är själva och en del har barn i varierande åldrar som det måste ordnas för. Å jag må säga att de i On board Team gör ett bra jobb, de hjälper till med att fixa med agenter som vi kan åka runt med för att titta på boende och skolor, rekommenderar var det är bra att bo med barn i varierande åldrar, närhet till skolor, daghem mm. De som gör detta är moderna inhemska kvinnor med och utan traditionella kläder, obs lägg märke till "traditionella kläder" så de har kläder på sig i vilket fall som helst, tro inget annat. Jag har i alla fall fått lägga de förutfattade meningarna åt sidan att kvinnorna är förtryckta, sen kan det ju vara så att lika väl som det förekommer hemma kan det förekomma här med ojämlikhet mellan könen. Servering av kaffe under föreläsningarna har gjorts av män, det har varit kvinnor som har haft utbildning med oss, så nähä, jag måste säga att jag har en helt annan bild nu än innan jag åkte hit.
Vi har som sagt inte hunnit med så mycket utanför ännu men detta till trots så har vi i kväll på stapplande steg tagit oss en promenad i ett tappert försök att hitta en restaurang som inte är  en Mall och som inte är amerikaniserad och som serverar traditionell arabisk mat. Tror ni vi lyckades??
To be Continued!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar