lördag 31 januari 2015

Tillbakablick med delar av familjen, del 2

Efter det gemensamma High-Tea på Emirates Palace så åkte Hilda och David hem på natten. Tidigare på dagen eller rättare sagt på morgonen så kom Axel och Mimmi. Tyvärr vart det ingen lyckad första träff med UAE för dem. Mimmis bagage kom inte och det lade lite sordin på glädjen men det vet vi ju att förr eller senare så kommer ju det tillbaka, vilket det gjorde efter att varit i väg till Johannesburg och/eller Chicago det var vad de sa i bagageåtervinningen i alla fall. Hursom så var det lycka någon dag senare när bagaget kom tillbaka.
Ni har sett många bilder från EP
och denna är med Fam Ivarsson

Kvällsvy från EP ut mot Etihad Towers
Emedan vårt behagliga liv i Abu så var det lite kinkigare för Hilda och David. Förseningar redan från Abu så de vart sittande på flygplatser att vänta, boka om mm, deras hemresa tog väl sisådär en 36 timmar.
Men som i alla sagor så slutade även det lyckligt.


I normala fall som vi svenskar är vana vid så brukar mellandagarna vara ledighet med familjen, men icke så i detta fall, här har vi jobbardagar som vanligt. Så medan jag var på jobbet så roade sig de övriga med lite turistande. Vilket då innebar shoppande, och eftersom Mimmi hade blivit av med sin väska så behövde hon ha lite kläder. Sen, trot eller ej, så vart det The Grand Mosk, kan säga att det är ett av mina favorit utflyktsmål.
Lite senare

I skymningen
 
Vidare på göralistan finns att besöka Falcon hospital, det är ett måste. Plats för ett ca 200 st patienter, e är dock icke sjuklingar utan det är oxå fasion center där fjädrarna blir putsade, klorna klippta vässade och polerade och en form av vilohem efter en säsongs jagande. Men nu är det inte bara jaktfalkar som blir ompysslade utan även de som fostras som sällskapsfalkar och tävlingsfalkar. De har ungefär 6000 patienter per år. Förutom falkar så är det oxå ett, sjukhus, vårdhem för andra djur.
Mimmi med pippi

Axel med pippi
PippiCarina med pippiDet är inte bara att besöka en massa olika sevärdheter utan det ska ju även semestras för de som inte jobbar. Därför finns det alltid plats för en baddag, en dag för kontemplation och vegeterande.

Nyårsfest 2014/2015
Sen hade vi faktiskt ett nyårsfirande som vi var tvungna att ta hand om oxå. Å det gjorde vi tillsammans med familjen Ivarsson och Lee. Firandet gjorde vi tillsammans med en massa andra människor inne på ett hotell restaurang område, Le Meridien.
Final på ett fantastiskt fyrverkeri


Efter ett trevligt nyårsfirande med god mat och goa vänner var det lite av en slödag, dagen efter. Middagen skulle dag till ära bli arabisk, men som ni vet så är det ju så när vi ska äta arabiskt så är det lika med indiskt, så det vart.

Fiskmarknad, grönsaksmarknad besök gör att det vattnas i munnen så ett inköp av olika räkmodeller vart det som tillagades på olika sätt, gott.

I två veckor var min kära hustur på besök med samtidiga besök av mina äldsta barn med respektive var det dags att bryta upp och säga adjö.
En tung dag men livet går vidare, vardagen kallar. Biljetterna till Korea var på plats så det var bara att ställa sig in på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar