onsdag 3 december 2014

Tro, hopp och ja, man slutar aldrig att förvånas

Tron består i att, nu har man gått igenom allting, hoppet är att nu kan det bara bli bättre och saker och ting ska gå lättare så man kan börja koncentrera sig på viktigare, kuligare, nyttigare, trevligare, mindre frustrerande handlingar, att slippa gå omkring å vara förargad (notera mitt ordval, behärskat), men, man slutar aldrig att förvånas. Det kan bara konstateras att det skiljer sig mycket mellan våra olika kulturer.
Om jag kommer ihåg rätt så var det i torsdags som vi senast hördes av i denna värld, och vad har då hänt och inte hänt sedan dess.
 Ja, det har varit inflyttning med allt vad det nu innebär. Shopping av nödvändigheter, försök att få varmvatten, internet, värme ventilation luftkonditionering tillsammans med att vid många tillfällen akuta behov att springa på toaletten, 43-års kalas för UAE. Ungefär så kan jag sammanfatta vad som hänt, vilket inte helt och hållet varit smärtfritt. Jag ska inte tråka ut er genom att beskriva i detalj allt vad som hänt men jag kan säga att det har varit frustrerande.
Så här trött och uppgiven var jag då...
men så rackarns trött kanske inte jag ser ut som jag verkligen var
Som lök på laxen så sitter jag här, i en lägenhet i ett land där tempen inte allt för ofta hamnar under +15C, i en varmtröja långbyxor med morgonrocken över allt och fryser för det är inte mer än +15C INOMHUS hos mig! De har bra AC men de har ingen värme utan de förlitar sig på att solen gör sitt, å det hade säkert fungerat om solen valt att vara framme samt om inte mina termostater för AC hade varit felinställda så att de har effektivt kylt ur all värme både ur mig och lägenheten. Fick den justerad i em efter mycket tjat, vilket krävs, för just denna vecka är det inte enkelt att få något gjort snabbt och enkelt för det är 43-års firande, som dessutom pågår nästan hela veckan för en del, där ibland oss :-)). Det dröjer innan värmen kommer i lägenheten, det är ju vinter nu!

Frysande Martin
2 December för 43 år sedan föddes UAE, United Arab Emirates. I går var ett galet firande, hur kommer det att bli när de fyller 50? Vi var ute vid två tillfällen för att titta på spektaklet, en på fm och en på kvällen, det var som sagt galet. Två ganska fräcka flyguppvisningar, fyrverkeri, en rackarns massa folk som bara drev runt på gatorna och för att inte tala om alla bilar. Fullständig kaos, det var som ett wheels & wings i en större upplaga, fast utan sprit, men folk var som tokiga i alla fall. Sprang omkring och skrek, sprutade serpentiner på burk (latex klet eller nått) vuxna som ungar å kom ihåg de var nyktra, undra hur galet det hade blivit om man hade hällt i dem sprit :-)) kanske AK47 hade åkt fram då?? För att inte tala om bilarna och köerna km efter km stod och tutade, idiotgasade, avgassmällar, misständningar ja ett rackarns liv, skit kul, eller?? Hmmm....

Från fm flyguppvisning

Folkröran

Den store landsfadern Sheik Zayed, död 2007


1 kommentar: