måndag 26 januari 2015

Tillbakablick med delar av familjen på besök, del 1

I ett tidigare inlägg vid jul nyår så vart det inte mycket skrivet därför att Carina, Hilda å David, Axel å Mimmi var här. Jag skyller inte på dem på något sätt utan tvärtom, det fanns ingen tid, vi hade varandra att ta hand om å då kunde jag ju inte roa er utan ni fick ta hand om er själva, sug på den ni.

Hilda och David var här tillsammans med Carina första veckan över jul sedan kom Axel och Mimmi som var här andra veckan över nyår med Carina. Som sagt det var fullt upp. Skiftesdagen när bägge ungdomsparen var på plats så passade vi på att gå på High Tea som serverades på Emirates Palace. Var där tillsammans med familjen Ivarsson som hade blivit fulltaliga under julveckan.

High-Tea Emirates Palace
Palace i kvällsskrud, känner ni igen vyn
Detta är något ni ska göra om ni någon gång besöker Abu Dhabi, det är en upplevelse isig att bara ha varit där. Sen är det ju oxå det som serveras lite speciellt. Jag kan säga att vi behövde inte äta någon middag efter att vi suttit där någon timme.
Litet urval av vad som bjöds
De första dagarna som Carina, Hilda och David var här så jobbade jag och då fick de passa på att roa sig själva med turistande. Vad gör man då som turist här i Abu? Ja, Big Bus runt stan kan man göra tar ca två timmar vilket kan utökas till fyra timma om man står ut. Besöka Grand Mosk är ett måste vilket man ska göra både dagtid och kvällstid för att beskåda detta fantastiska bygge.
En bild säger mer an tusen ord
Jag har varit dit ett flertal gånger och ännu så länge så har jag inte tröttnat. Man kan välja att strosa runt där i egen takt men det går oxå att var med i en guidad tur, kostar inget och de guider jag har hört är bra på engelska å faktiskt så säger de samma saker, så då måste det ju vara rätt.

Bad är också en del i det hela men Abu är inte en riktigt lika stor badort som Dubai där stränderna är bättre och jag tror mer naturliga, i Abu är stränderna fejkade.

Däremot så har vi då shoppandet som går att göra med ackuratess överallt. Vi var en av mellandagarna till Dubai och beskådade folket i mammons tempel, samt även den beryktade inomhus skidbacken. Vi åkte inte skidor men väl en lunch slank med. Ska man till Dubai ska det inte göras hux flux utan det måste planeras annars blir det bara ett åkande fram och tillbaka, vilket vi gjorde, men detta till trots fick se en hel del. 
Skidbacken i Dubai
Utanför Atlantis som ligger ute på
en av de konstgjorda palmöarna


Burj Khalif, Atlantis med ett gigantiskt akvarium. Mallar, folk, tomtar, julmarknader phu tillslut blev det för mycket så det vart taxi hem bara för att komma därifrån så fort som möjligt.
Ja ni ser själva

Drottningen av Atlantis

Dubais sjustjärniga hotell, närmare
än så här kom vi inte
Gissa vad detta är??
Ja, kära vänner ni har fått en flukt av vad vi roade oss med när Hilda och David var på besök julveckan 2014. 

Det går att fira jul på många sätt och för oss vart det en lite annorlunda jul.

Hur nyårsfirandet och vad som vi gjorde när Axel och Mimmi var på besök beskrivs i del två av denna tillbakablick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar