lördag 8 november 2014

En bild säger mer än tusen ord

Bilder säger ju mer än en massa ord så därför kära vänner ska jag inte orda så mycket om de små äventyr vi haft med att försöka äta arabiskt men det blir bara indiskt. Jag ska heller inte berätta om hur komplicerat vi hade det med att få våra telefoner i drift, att vi var tvungna att fara till inköpsstället många gånger, att vi var tvungna att tillsammans med den killen vi handlade av fara genom hela stan till en annan mall för att regga våra nummer å dessutom är de inte de nummer som vi först handlade för en vecka sedan utan vi var tvungna att byta, ja, så enkelt va de. Sen för att inte tala om vilket tjhoo det har varit med banken att få till ett kontonummer, men det var ju för att vi inte hade något telefonnummer å det å andra sida berodde ju på att vi inte har ett arabiskt ID å det beror ju på att våra pass har varit på inskrivningsmyndigheten för visa så vi har inte haft möjlighet att identifiera oss, å då får man inget. Vad jag älskar gamla Svedala, vad enkelt :-).

I torsdags firade vi arabfredag vilket innebär att det är helg som börjar, lite festligheter, dock ingen pizza utan det vart en hamburgare efter att vi tränat. Sen på fredag så har araberna söndag vilket innebär att det är ganska lugnt. Alla butiker är inte öppna, vissa sevärdheter är stängda så då passade vi på att ta en rundtursbuss för att orientera oss. Bilder ni ser nedan är från denna rundturen. Badade på public beach, käkade för omväxling skull inte på en indisk restaurang utan det vart italiensk :-). Idag lördag är det lördag även här å i morgon som det är söndag för er så är det måndag för oss och arbetsdag, hängde ni me? Idag har vi ägnat oss turistande. Var på Great Musk som ni ser bilder från, å den är faktisk gigantisk. Som mest har de haft 54000 i moskén som deltog i bön samtidigt, de ni, är lite mer än kyrkan i Varberg.

Nu till bilderna:

Abu Dhabi är som Stockholm att det består av både fastland och öar och det ni ser är vyer på olika delar av staden, dels centrum ön och dels öar med byggnader.
Emirate Palace Hotel, det dyraste genom tiderna och lyxigaste,
 vi fick inte komma in ens
Vy in mot centrala Abu Dhabi
Den byggnad ni ser till vänster är vårt hotell
Dusit Thani

Ny stad i staden, 23000 ny lägenheter med skolor, mallar och allt som behövs för att den ska vara självförsörjande, byggs på en egen ö.
Ytterligare en ö, här byggs ett museum, ska konkurrera
med de stora i NY
Vy över en annan ö, vill bara visa hur grönt
det är, Abu Dhabi är de största förbrukarna
av vatten. Avsaltat vatten används till att bevattna alla
palmer/träd och övrigt grönt. De håller koll på exakt
hur många palmer/träd de har, avverkar de ett måste de
enligt lag plantera två, de har stenkoll.
Badpojkarna Andrew och Björn på väg till stranden,
badandet fick inte gå till hur som helst, det fanns familje stränder och publika, vi fick inte gå in på familje stränderna även vi försökte. Vi har ju blivit kallade
Mr Björn och Mrs Martin så därför om vi adopterade Andrew som vår lille son så kanske vi kunde få gå in men de köpte inte detta det tyckte han var för gammal.

Entre till the Grand Musk
Lyckas ju inte att får med alla 82 kupoler, olika stilar på dem,
en del designade av italienare en del från Marocko osv. 


Huvuddomerna med det gigantiska torget,
marmorgolv med stora färgglada blommor
som sten intarsia
Mönstret på pelarna är intarsia i sten!! Fantastiskt!
Världens största matta väger totalt 42 ton,
tror jag, bestod av 9 delar som monterats på
plats, från Irak, arbetet pågick i två år av ca 300
personer. 
Intarsia i marmorgolvet, så var
det överallt, fast under den stora
mattan vet jag inte.

 
Världens största kristallkrona, väger 8 ton, tillverkad i Tyskland, böhmen kristall



 Thats all for today folks!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar